Skip to main content

Diensten

Benieuwd naar wat ik voor je kan doen? Hieronder benoem ik een aantal van de illustratiediensten die ik voor je kan uitvoeren. Enthousiast geworden van mijn illustraties maar iets anders in gedachte? Stuur me dan alsnog een berichtje! Ik sta altijd open voor leuke ideeën en samenwerkingen.

Illustraties voor (kinder)producten en verpakkingen

Een (kinder)product vol kleur & fantasie

Maak van je product een favoriet bij je klant met mijn kleurrijke illustraties! Van speelgoed tot knutselproducten en van leuke hebbedingetjes tot stationary: ik voorzie graag je product én verpakking of display van een unieke en speelse illustratie of patroon. Met mijn ruime ervaring in het ontwerpen van illustraties voor kinderproducten, ben ik dé juiste persoon om jouw producten en verpakkingen tot leven te brengen.

Of het nu gaat om de window box, display, beursstand of het product zelf: ik kan met verschillende technieken, zoals vector of digitale illustratie, het gewenste resultaat bereiken. De bouwplaten en diecuts van de fabrikanten zijn me dan ook niet vreemd. Ik kan je helpen met de illustraties, maar ook met de grafische vormgeving. Samen zorgen we ervoor dat je product geliefd wordt bij je klanten.

 • Laat je product eruit springen in de schappen
 • Zowel illustraties als grafische vormgeving mogelijk
 • Enorm veel ervaring met het ontwerpen van verpakkingen en producten

Meer weten? Vraag vrijblijvend meer info en een gratis offerte aan!

Vraag gratis offerte aan
 
 
 
 
1
1
 
 
 
 
 
 
1
1

Karakterontwerp

Geef je product of dienst een eigen persoonlijkheid met een leuk karakter

Ik ontwerp leuke en speelse karakters die je product of dienst een vrolijke uitstraling geven. Je kunt hierbij denken aan een leuk figuurtje voor een product (of reeks producten), een sprankelende mascotte voor je bedrijf of een karakter die gebruikt kan worden voor je branding, social media of website.

De meeste karakters die ik ontwerp zijn passend voor de jongere doelgroep. Ik kan de karakters aanleveren in verschillende ‘vaste’ poses of in losse onderdelen. Met de losse onderdelen heb je zelf de vrijheid om de karakters in de gewenste pose te zetten. Ook zijn verschillende technieken bespreekbaar: van vector illustraties tot digitale illustraties met een handgemaakte look.

 • Geef je product of dienst een unieke persoonlijkheid
 • Ideaal voor een product, mascotte of voor de branding van je bedrijf
 • Mogelijk in verschillende technieken en stijlen

Ik ga graag het gesprek met je aan. Kom in contact en vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie aanvragen

Dessinontwerp op maat

Breng je product tot leven met een dessin op maat

Geef je product een eigen karakter met een dessin op maat. Ik maak kleurrijke en speelse patronen die een vrolijke uitstraling geven aan je product. De meeste dessins maak ik in vector, maar ik kan ook een patroon maken met een meer handgemaakte look. Liever een collectie van dessins die goed bij elkaar passen? Ook daar help ik je graag bij.

Patronen en dessins maken het verschil voor stoffen per meter, fournituren, behang- en interieurprints, kleding, productverpakkingen, stationary, inpakpapier en natuurlijk nog veel meer.

 • Onderscheid je bedrijf van concurrenten
 • Unieke en eigen uitstraling voor je merk of productlijn
 • Een eigen dessin helpt je producten om goed op te vallen in de winkel of online

Wil jij ook het verschil maken en je product eruit laten springen in de schappen? Neem dan contact met me op voor de mogelijkheden en vraag gratis een offerte aan.

Vraag gratis offerte aan
 
 
 
 
 
 
1
1
 
 
1
1

Geïllustreerde plattegronden en kaarten

Reis door de wereld met een getekende kaart als gids

Een geïllustreerde plattegrond of kaart geeft op een speelse en overzichtelijke manier de belangrijkste info weer van een evenement of plek. Deze illustraties zijn niet alleen functioneel, maar vooral ook leuk om te zien voor je klant. Samen kijken we hoe we de kaart helemaal afstemmen op jouw wensen én de doelgroep.

We kijken naar de stijl die past bij je bedrijf en de toepassing waar de kaart gebruikt gaat worden. Een geïllustreerde plattegrond is ideaal voor evenementen, vakantie- of attractieparken, musea, educatieve projecten of boeken.

 • Perfect voor evenementen, parken, educatieve projecten, boeken en tijdschriften
 • Goede toevoeging voor je huisstijl
 • Functioneel én leuk om naar te kijken

Meer weten? Neem gerust contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ik sta graag voor je klaar!

Vraag gratis offerte aan

Zakelijke illustraties

Jouw boodschap in een duidelijke illustratie

Met mijn maatwerk illustraties zorgen we ervoor dat jouw boodschap duidelijk is voor jouw klant of doelgroep. Bestaat je website of presentatie uit een vreselijk lange tekst? Zonde, want een tekst mét afbeeldingen erbij wordt veel beter begrepen. Verrijk je inhoud met een duidelijke illustratie op maat.

Een illustratie is niet alleen leuke opvulling, maar vooral bedoeld om ingewikkelde informatie beter begrijpbaar te maken. Je kunt met de illustratie ook het verhaal vertellen van je bedrijf. En daarnaast zorg je met een goede illustratie ervoor dat je onderscheidend bent van je concurrenten!

Of het nou gaat om een illustratie met uitleg over de installatie van een warmtepomp of een vereenvoudigde weergave van moeilijke modellen of financiële termen: ik help je er graag bij!

 • Visuele content wordt 4x beter onthouden dan tekst
 • Tekst met visuals worden 94% meer bekeken
 • 90% van de info die naar onze hersenen gaat is visueel
 • Visuele content wordt sneller gedeeld op social media
 • Geschikt voor de volwassen doelgroep

Wil jij het verschil maken in je brochure, jaarverslag, presentatie of website? Of moet je ergens anders moeilijke woorden en begrippen uitleggen aan mensen? Dan help ik je graag. Neem contact met me op en we kijken samen hoe we de info voor jouw klant zo duidelijk mogelijk kunnen maken!

Kom in contact
 
 
 
 
1
1

Voor wie?

Heb je een leuk project voor ogen? Ik werk graag voor:

 • ZZP’ers & kleine ondernemers
 • Bedrijven
 • Instellingen
 • Stichtingen
 • Gemeentes
 • Musea
 • Uitgevers

Zij gingen je voor

Everything looks great and thank you for your thorough work and attention to detail. I appreciate it.

SaraOwner of Wrappily

It is always lovely working with you! Thanks so much for your work.

SteffiProduct manager @ moses. Verlag

I have appreciated our cooperation for every season. I will hand over my warm recommendation for the cooperation with you to my colleagues.

MelissaProduct Manager @ moses. Verlag

Hoe werkt het?

 1. Neem contact op: je kunt me mailen op mail@tamarahoutveen.com of bellen: 0628492316.
 2. We maken een afspraak voor een gesprek en bespreken samen je wensen en doel voor de illustratie. Ik stel je daarvoor een aantal vragen om een goed beeld te krijgen van wat je wilt. En natuurlijk denk ik ook graag met je mee.
 3. Na ons gesprek maak ik een offerte. Ga je daarmee akkoord? Dan vraag ik om een aanbetaling en ga ik aan de slag met de schetsen.
 4. Feedback op de schetsen? Geen probleem! We bespreken samen wat je zou willen aanpassen.
 5. Ik pas de schetsen aan en stuur deze naar je op. Helemaal tevreden? Dan ga ik met de  illustratie aan de gang.
 6. Wil je nog dingen wijzigen in de lay-out of illustraties? Geen probleem! Meestal spreken we 1 ronde aanpassingen af per project.
 7. Aan het eind van het project lever ik de bestanden aan in de gewenste bestandsformaten.

Wat kost het?

Ik zou je graag een standaard prijs willen geven, maar geen project die ik doe is ‘standaard’. De prijs voor een illustratie of project hangt af van een aantal zaken, zoals:

 • Grootte van de opdracht (hoeveelheid illustraties & grafische vormgeving)
 • Stijl van de illustraties
 • Uitwerking (formaat van de illustratie en zaken als kleurgebruik)
 • Gebruik van de illustraties (commercieel of non-profit)
 • Licentieafspraken
 • Overige afspraken die we maken (hoeveelheid schetsen en rondes van aanpassingen)

Daarom kun je het beste gratis en vrijblijvend contact met me opnemen, dan nemen we al je wensen door. Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact op voor meer informatie.

Vraag gratis offerte aan