Skip to main content

Over Tamara Houtveen

Leuk om kennis te maken! Mijn naam is Tamara Houtveen en ik ben werkzaam als illustrator en dessinontwerper. Ik woon en werk in Leusden, vlakbij Amersfoort.

Naast mijn werkervaring als illustrator heb ik ook veel ervaring als grafisch vormgever en visual designer in dienst bij bedrijven. Ik ben afgestudeerd aan de HKU in de richting Digital Media Design. Met mijn brede ervaring kan ik je goed ondersteunen bij zowel de illustraties als ook de grafische en technische kant van het proces.

Ik geef mijn illustraties graag een handgemaakt gevoel, ondanks dat ik voor projecten het liefst digitaal werk in Procreate en Photoshop. Door te werken met texturen en lossere lijnen krijgt de illustratie meer eigenheid.

Heb je juist een vector illustratie nodig voor je project? Geen probleem, want ik kan ook prima werken in Adobe Illustrator. Deze illustraties en patronen hebben een strakkere en gepolijste uitstraling, maar zijn perfect voor sommige printmethodes of aanleverspecificaties van fabrikanten.

Mijn werk is kleurrijk en vrolijk. Ik illustreer graag vrolijke karakters en dieren. Daarnaast probeer ik ook altijd een vleugje humor in mijn werk te stoppen en ben ik gek op ‘easter eggs’ in illustraties.

Als ik niet aan illustraties werk ben ik in de moestuin te vinden of ga ik graag naar een museum. Ook heb ik een voorliefde voor vintage spulletjes, duurzaamheid en houd ik van wandelen.

Mijn klanten omvatten: moses. Verlag, Westfalenstoffe, Kjekk&Søt, Vintage In My heart, Wrappily, Thomas Editions, I Am A Bookworm en nog veel meer.

Logo's klanten Tamara Houtveen

Wat ik toevoeg aan je project:

  • Met mijn helikopter view zorg ik voor overzicht in het project.
  • Ik breng veel ervaring mee, ook voor de grafische vormgeving en het technische aspect.
  • Deadline? Geen probleem. Ik werk gestructureerd en lever projecten op tijd op.
  • Creatieve oplossing nodig? Samen met mij vind je die!
  • Ik denk graag met je mee, ook als het gaat om de marketing.

Meer weten? Ik kom graag met je in contact!

Neem contact op
Tamara Houtveen 2024