Skip to main content

Dessinontwerp op maat

Een uniek en op maat gemaakt dessin nodig? Ik maak patronen op maat voor diverse toepassingen, zoals stof, inpakpapier, kleding en verpakkingen. Of het nu gaat om een kleurrijk bloemetjespatroon of een leuk dessin voor kerst: ik denk graag met je mee!

Dessinontwerp

Geef je product een eigen karakter met een dessin op maat. Ik maak kleurrijke en speelse patronen die een vrolijke uitstraling geven aan je product. De meeste dessins maak ik in vector, maar ik kan ook een patroon maken met een meer handgemaakte look. 

Liever een collectie van dessins die goed bij elkaar passen? Ook daar help ik je graag bij.

 • Onderscheid je bedrijf van concurrenten
 • Unieke en eigen uitstraling voor je merk of productlijn
 • Een eigen dessin helpt je producten om goed op te vallen in de winkel of online

Waar maken dessins het verschil?

 • Stoffen per meter
 • Fournituren
 • Behang en interieurprints
 • Kleding
 • Productverpakkingen
 • Stationary, zoals notitieboekjes, pennen en andere accessoires
 • Inpakpapier
 • En natuurlijk nog veel meer!

Wil jij ook het verschil maken en je product eruit laten springen in de schappen? Neem dan contact met me op voor de mogelijkheden en vraag gratis een offerte aan.

Ontvang meer informatie

Zij gingen je voor

Tamara heeft ons geholpen met de Winnipeg stoffencollectie. We hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren. Tamara paste de patronen en het kleurenpalet aan zodat ze geschikt waren voor onze zeefdrukmachines. De samenwerking verliep zeer goed en we waren helemaal tevreden met alles.

* Vertaald vanuit het Engels

Elise v.d. Brocke MackenbrockWestfalenstoffe

Samenwerken met Tamara is altijd een genot. We hebben met haar samengewerkt aan collectie met meerdere patronen voor onze milieuvriendelijke cadeauverpakkinglijn. Ze is responsief, zeer bekwaam en bereid om aanpassingen te maken om het uiteindelijke werk precies perfect te maken. Haar illustratieve talent en oog voor kleur zijn onmiskenbaar; haar werk voor Wrappily heeft geleid tot meerdere bestsellers. Haar kunst straalt een charme uit waar klanten van houden, en ze slaagt erin patroonontwerpen te creëren die zowel trendy als tijdloos zijn. We bevelen Tamara ten zeerste aan.

* Vertaald vanuit het Engels

Sara SmithFounder Wrappily Eco Gift Wrap Co

Tamara is super creatief in wat ze doet. Het is fijn met haar samenwerken. Ze snapt de opdracht die je uitschrijft vaak meteen, en levert snel aan. Ook geeft ze altijd heel duidelijk aan wanneer ze iets gemaakt kan hebben. Meestal kan ze een opdracht in korte tijd realiseren. Ook vind ik het fijn dat ze de illustraties aan kan leveren in een bestandsformaat, waar wij vervolgens zelf mee kunnen bepalen wat we ermee doen. De illustraties kunnen we daardoor op veel vlakken inzetten in onze marketing. Haar grafische kennis heeft ook heel erg geholpen bij een opdracht voor Speel-Inn, waar ze meerdere voorbeelden heeft aangeleverd voor een vrij grafisch karakter.

Norma LockSenior Marketing & Communicatie bij Samenwerkende Kinderopvang

Hoe werkt het?

 1. Kom in contact via: mail@tamarahoutveen.com of 06-28492316.
 2. We plannen een afspraak in waar we kijken naar je wensen. Dat kan via Zoom of live.
 3. Na ons gesprek maak ik een offerte. Ga je daarmee akkoord? Dan vraag ik om een aanbetaling en ga ik aan de slag met een moodboard met kleurenpalet voor het patroon.
 4. Tevreden met het moodboard? Ik schets dan alle losse motieven van het patroon en maak ook een grove schets van hoe de herhaling van het patroon eruit zou komen te zien.
 5. Feedback? Geen probleem! We bespreken samen de aanpassingen.
 6. Ik pas de schetsen aan en stuur deze naar je op. Helemaal tevreden? Dan ga ik met het dessin aan de gang.
 7. Wil je nog dingen wijzigen aan het patroon? Geen probleem! Meestal spreken we 1 ronde aanpassingen af per project.
 8. Aan het eind van het project ontvang je het patroon in de gewenste bestandsformaten zodat je ze daarna kan gebruiken.

Waarom kiezen voor Tamara?

 • Aantoonbare ervaring: Ik heb voor diverse bedrijven en uitgevers illustraties gemaakt. Daarbij heb ik de klanten geassisteerd op verschillende vlakken: van illustraties tot grafische vormgeving en handige technische oplossingen. Klanten ervaren mij als een prettige sparringspartner.
 • Maatwerk: Elk klant is uniek. Daarom bied ik altijd een maatwerkoplossing die perfect aansluit bij de wensen en behoefte van de klant.
 • Kwaliteit: Mijn patronen zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg en aandacht gemaakt. Ik lever de bestanden zo aan, dat ze goed gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld een drukker. De bestanden zijn altijd netjes georganiseerd in lagen en groepen, zodat het eenvoudig is om mee te werken.
 • Prettige samenwerking & communicatie: ik behandel elk project vol aandacht en hecht veel waarde aan een prettige samenwerking en communicatie. Klanten ervaren dit als erg prettig.
 • Deadlines: Ik ben gewend om te werken met deadlines en lever de bestanden altijd aan op de afgesproken datum.

Voor wie?

Heb je een leuk project voor ogen? Ik werk graag voor:

 • ZZP’ers & kleine ondernemers
 • Bedrijven
 • Instellingen
 • Stichtingen
 • Gemeentes
 • Musea
 • Uitgevers

Wat kost het?

De prijs van een dessin op maat hangt af van veel factoren, zoals:

 1. De hoeveelheid motieven (1 herhalend motief is goedkoper dan een dessin met enorm veel motieven)
 2. De stijl van het dessin: strak vector of juist met een handgemaakte look.
 3. Commercieel of non-profit
 4. Het gebruik van de dessins
 5. De overige afspraken die we maken (hoeveelheid schetsen, moodboard, rondes van aanpassingen)

Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact op voor meer informatie.

Vraag gratis offerte aan