Skip to main content

Illustraties voor kinderopvang

Kleurrijke en speelse illustraties zijn essentieel voor de ontwikkeling van een kind! Zoek je speelse en vrolijke illustraties voor een kinderopvang of BSO? Met mijn illustraties help ik jouw kinderdagverblijf om eruit te springen ten opzichte van de concurrentie. Dat kan door middel van illustraties voor marketingdoeleinden (zoals brochures, posters, reclameborden of een website), maar ook met een muurschildering, stickers, kleurplaat of een raamtekening.

Door mijn brede kennis en ervaring kan ik je niet alleen helpen met de illustraties, maar ook met de grafische vormgeving. Ook denk ik graag met je mee als het gaat om technische oplossingen voor drukwerk.

Illustraties voor kinderdagverblijven

Op zoek naar speelse en vrolijke illustraties voor een kinderopvang of BSO? Met mijn kleurrijke illustraties springt je kinderdagverblijf er gegarandeerd uit! Mijn specialisatie is het maken van illustraties voor baby’s, peuters en jonge kinderen.

Geschikt voor vele doeleinden

Illustraties kunnen op vele vlakken ingezet worden. Denk hierbij aan alle illustraties voor:

 • marketingdoeleinden (zoals drukwerk of website illustraties)
 • muurschilderingen
 • kleurplaten
 • raamtekeningen

Ik werk digitaal en kan mijn illustraties goed laten aansluiten bij een bestaande huisstijl. Illustraties inzetten voor groot drukwerk? Dan is een vector illustratie een geschikte oplossing. Die kan zonder kwaliteitsverlies geschaald worden. Samen kijken we welke stijl goed past bij je wensen en de toepassingen van de illustraties.

Altijd de beste ondersteuning

Behoefte aan ondersteuning bij de grafische vormgeving? Ook daar heb ik veel ervaring mee en ik assisteer je dan ook graag hierbij. Ook denk ik graag met je mee als het gaat om technische oplossingen, zoals bedrukking van complexe vormen of muren. Advies nodig voor geschikte materialen voor drukwerk? Ik help je graag erbij.

Meer weten? Vraag vrijblijvend informatie en een kennismakingsgesprek aan!

Ontvang meer informatie

Waar kan ik je bij helpen?

Waar illustraties het verschil maken? Je kunt illustraties op vele vlakken inzetten voor een kinderopvang of BSO, maar ik geef je graag wat suggesties:

 • Marketing en communicatie
  • Brochures
  • Website illustraties
  • Posters
  • Ander drukwerk
  • Reclamemateriaal (zoals reclameborden, vlaggen of bedrukking van auto’s)
  • Mascotte of karakterillustratie
 • Muurschildering of uniek behang
 • Stickers
 • Kleurplaten
 • Raamtekeningen

Waarom kiezen voor Tamara?

 • Aantoonbare ervaring: Ik heb voor diverse bedrijven, waaronder een aantal kinderdagverblijven, illustraties gemaakt. Daarbij heb ik de klanten geassisteerd op verschillende vlakken: van illustraties tot grafische vormgeving en handige technische oplossingen. Klanten ervaren mij als een prettige sparringspartner.
 • Maatwerk: Elk kinderdagverblijf is uniek. Daarom bied ik altijd een maatwerkoplossing die perfect aansluit bij de wensen en behoefte van de klant.
 • Kwaliteit: Mijn illustraties zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg en aandacht gemaakt. Ik lever de bestanden zo aan, dat ze goed gebruikt kunnen worden door een drukker of bijvoorbeeld het marketingteam. De bestanden zijn altijd netjes georganiseerd, zodat het eenvoudig is om mee te werken.
 • Prettige samenwerking & communicatie: ik behandel elk project vol aandacht en hecht veel waarde aan een prettige samenwerking en communicatie. Klanten ervaren dit als erg prettig.
 • Deadlines: Ik ben gewend om te werken met deadlines en lever de bestanden altijd aan op de afgesproken datum.

Zij gingen je voor

Tamara is super creatief in wat ze doet. Het is fijn met haar samenwerken. Ze snapt de opdracht die je uitschrijft vaak meteen, en levert snel aan. Ook geeft ze altijd heel duidelijk aan wanneer ze iets gemaakt kan hebben. Meestal kan ze een opdracht in korte tijd realiseren. Ook vind ik het fijn dat ze de illustraties aan kan leveren in een bestandsformaat, waar wij vervolgens zelf mee kunnen bepalen wat we ermee doen. De illustraties kunnen we daardoor op veel vlakken inzetten in onze marketing. Haar grafische kennis heeft ook heel erg geholpen bij een opdracht voor Speel-Inn, waar ze meerdere voorbeelden heeft aangeleverd voor een vrij grafisch karakter.

Norma LockSenior Marketing & Communicatie bij Samenwerkende Kinderopvang

Tamara heeft ons geholpen met de Winnipeg stoffencollectie. We hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren. Tamara paste de patronen en het kleurenpalet aan zodat ze geschikt waren voor onze zeefdrukmachines. De samenwerking verliep zeer goed en we waren helemaal tevreden met alles.

* Vertaald vanuit het Engels

Elise v.d. Brocke MackenbrockWestfalenstoffe

Ik had het genoegen om samen te werken met Tamara aan een kerst kleurboek met stickers. Ik kan Tamara ten zeerste aanbevelen, want ze is zeer professioneel en een gemakkelijke communicator. Van het voorbereiden van het project tot de schetsen en tot de uiteindelijke oplevering van de bestanden: het hele proces verliep soepel en gemakkelijk voor ons beiden.
Tamara had geweldige ideeën voor de ontwerpen en de cover, maar stond ook zeer open voor mijn input.
Haar grafische en technische vaardigheden maakten het hele proces eenvoudig, omdat ze "het hele pakket" levert. Illustraties, typografie en grafisch ontwerp, evenals het voorbereiden van de bestanden voor het drukken - ze is in staat om het allemaal te doen, wat het gemakkelijk maakt voor uitgevers, omdat je slechts met één ontwerper hoeft samen te werken in plaats van met twee.
Haar illustraties zijn erg schattig en perfect voor de doelgroep.

Bedankt, Tamara!

* Vertaald vanuit het Engels

Ina LutterbüseTeamleader Games and Books, moses. Verlag GmbH

Hoe werkt het?

 1. Neem contact op: je kunt me mailen op mail@tamarahoutveen.com of bellen: 0628492316.
 2. We maken een afspraak voor een gesprek (via Zoom of live) en bespreken samen je wensen en doel voor de illustratie(s). Ik stel je daarvoor een aantal vragen om een goed beeld te krijgen van wat je wilt. En natuurlijk denk ik ook graag met je mee.
 3. Na ons gesprek maak ik een offerte. Ga je daarmee akkoord? Dan vraag ik om een aanbetaling en ga ik in de meeste gevallen aan de slag met een moodboard of de schetsen.
 4. Feedback op de schetsen? Geen probleem! We bespreken samen wat je zou willen aanpassen.
 5. Ik pas de schetsen aan en stuur deze naar je op. Helemaal tevreden? Dan ga ik met de uitwerking van het project aan de slag.
 6. Heb je nog wijzigingen die je graag zou willen? Geen probleem! Meestal spreken we 1 ronde aanpassingen af per project.
 7. Aan het eind van het project lever ik de bestanden aan in de benodigde bestandsformaten.

Wat kost het?

Elke illustratie of project waar ik aan werk is uniek en maatwerk. Daarom is hier niet één prijs voor te geven. De prijs wordt bepaald aan de hand van vele factoren, zoals de hoeveelheid werk, de stijl van de illustraties en overige afspraken die we maken. Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden!

Wel kan ik je een richtlijn geven voor sommige illustraties:

 • Kleurplaten: € 150-300 excl. BTW (afhankelijk van de wensen en licentie)
 • Muurschilderingen: Vanaf € 500 excl. BTW
 • Overige illustraties: altijd maatwerk
Vraag gratis offerte aan