Skip to main content

Illustraties voor speelgoed & kinderproducten

Benieuwd naar mijn illustraties voor kinderproducten en speelgoed? Neem een kijkje tussen de voorbeelden en kom alles te weten over wat ik voor je kan doen.

Illustraties voor speelgoed & kinderproducten

Maak van je product een favoriet bij je klant met mijn kleurrijke illustraties! Van speelgoed tot knutselproducten en van leuke hebbedingetjes tot stationary: ik voorzie graag je product én verpakking of display van een unieke en speelse illustratie of patroon. Denk hierbij aan illustraties voor puzzels, stempels, knutselproducten, kleurboeken, memory, spelletjes en meer.

Met mijn ruime ervaring in het ontwerpen van illustraties voor kinderproducten, ben ik dé juiste persoon om jouw producten en verpakkingen tot leven te brengen. Of het nu gaat om de window box, display, beursstand of het product zelf: ik kan met verschillende technieken, zoals vector of digitale illustratie, het gewenste resultaat bereiken.

Hulp nodig bij het technische aspect van het ontwerp? De bouwplaten en diecuts van de fabrikanten zijn me niet vreemd. Ik geniet er ook van om mee te denken om het 3D eindresultaat tot een succes te maken. Van opdrachtgevers krijg ik terug dat ze me een fijne sparringspartner vinden daarin.

Natuurlijk help ik met leuke en vrolijke illustraties, maar ik assisteer je ook graag met de grafische vormgeving. Samen zorgen we ervoor dat je product geliefd wordt bij je klanten.

 • Laat je product eruit springen in de schappen
 • Zowel illustraties als grafische vormgeving mogelijk
 • Enorm veel ervaring met het ontwerpen van verpakkingen en producten

Meer weten? Vraag vrijblijvend meer info en een gratis offerte aan!

Vraag gratis offerte aan

Zij gingen je voor

Ik had het genoegen om samen te werken met Tamara aan een kerst kleurboek met stickers. Ik kan Tamara ten zeerste aanbevelen, want ze is zeer professioneel en een gemakkelijke communicator. Van het voorbereiden van het project tot de schetsen en tot de uiteindelijke oplevering van de bestanden: het hele proces verliep soepel en gemakkelijk voor ons beiden.
Tamara had geweldige ideeën voor de ontwerpen en de cover, maar stond ook zeer open voor mijn input.
Haar grafische en technische vaardigheden maakten het hele proces eenvoudig, omdat ze "het hele pakket" levert. Illustraties, typografie en grafisch ontwerp, evenals het voorbereiden van de bestanden voor het drukken - ze is in staat om het allemaal te doen, wat het gemakkelijk maakt voor uitgevers, omdat je slechts met één ontwerper hoeft samen te werken in plaats van met twee.
Haar illustraties zijn erg schattig en perfect voor de doelgroep.

Bedankt, Tamara!

* Vertaald vanuit het Engels

Ina LutterbüseTeamleader Games and Books, moses. Verlag GmbH

Tamara is super creatief in wat ze doet. Het is fijn met haar samenwerken. Ze snapt de opdracht die je uitschrijft vaak meteen, en levert snel aan. Ook geeft ze altijd heel duidelijk aan wanneer ze iets gemaakt kan hebben. Meestal kan ze een opdracht in korte tijd realiseren. Ook vind ik het fijn dat ze de illustraties aan kan leveren in een bestandsformaat, waar wij vervolgens zelf mee kunnen bepalen wat we ermee doen. De illustraties kunnen we daardoor op veel vlakken inzetten in onze marketing. Haar grafische kennis heeft ook heel erg geholpen bij een opdracht voor Speel-Inn, waar ze meerdere voorbeelden heeft aangeleverd voor een vrij grafisch karakter.

Norma LockSenior Marketing & Communicatie bij Samenwerkende Kinderopvang

Tamara heeft ons geholpen met de Winnipeg stoffencollectie. We hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren. Tamara paste de patronen en het kleurenpalet aan zodat ze geschikt waren voor onze zeefdrukmachines. De samenwerking verliep zeer goed en we waren helemaal tevreden met alles.

* Vertaald vanuit het Engels

Elise v.d. Brocke MackenbrockWestfalenstoffe

Hoe werkt het?

 1. Neem contact op: je kunt me mailen op mail@tamarahoutveen.com of bellen: 0628492316.
 2. We maken een afspraak voor een gesprek (via Zoom of live) en bespreken samen je wensen en doel voor de illustratie. Ik stel je daarvoor een aantal vragen om een goed beeld te krijgen van wat je wilt. En natuurlijk denk ik ook graag met je mee.
 3. Na ons gesprek maak ik een offerte. Ga je daarmee akkoord? Dan vraag ik om een aanbetaling en ga ik aan de slag met de schetsen.
 4. Feedback op de schetsen? Geen probleem! We bespreken samen wat je zou willen aanpassen.
 5. Ik pas de schetsen aan en stuur deze naar je op. Helemaal tevreden? Dan ga ik met de illustratie aan de gang.
 6. Wil je nog dingen wijzigen in de lay-out of illustraties? Geen probleem! Meestal spreken we 1 ronde aanpassingen af per project.
 7. Aan het eind van het project lever ik de bestanden aan in de gewenste bestandsformaten.

Waarom kiezen voor Tamara?

 • Aantoonbare ervaring: Ik heb voor diverse bedrijven en uitgevers illustraties gemaakt. Daarbij heb ik de klanten geassisteerd op verschillende vlakken: van illustraties tot grafische vormgeving en handige technische oplossingen. Klanten ervaren mij als een prettige sparringspartner.
 • Maatwerk: Elk klant is uniek. Daarom bied ik altijd een maatwerkoplossing die perfect aansluit bij de wensen en behoefte van de klant.
 • Kwaliteit: Mijn illustraties zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg en aandacht gemaakt. Ik lever de bestanden zo aan, dat ze goed gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld een drukker. De bestanden zijn altijd netjes georganiseerd in lagen en groepen, zodat het eenvoudig is om mee te werken.
 • Prettige samenwerking & communicatie: ik behandel elk project vol aandacht en hecht veel waarde aan een prettige samenwerking en communicatie. Klanten ervaren dit als erg prettig.
 • Deadlines: Ik ben gewend om te werken met deadlines en lever de bestanden altijd aan op de afgesproken datum.

Voor wie?

Heb je een leuk project voor ogen? Ik werk graag voor:

 • ZZP’ers & kleine ondernemers
 • Bedrijven
 • Instellingen
 • Stichtingen
 • Gemeentes
 • Musea
 • Uitgevers

Wat kost het?

Ik zou je graag een standaard prijs willen geven, maar geen project die ik doe is ‘standaard’. De prijs voor een illustratie of project hangt af van een aantal zaken, zoals:

 • de grootte van de opdracht (hoeveelheid illustraties & grafische vormgeving)
 • De stijl van de illustraties
 • De uitwerking (formaat van de illustratie en zaken als kleurgebruik)
 • Het gebruik (commercieel of non-profit)
 • Licentieafspraken
 • De overige afspraken die we maken (hoeveelheid schetsen en rondes van aanpassingen)

Daarom kun je het beste gratis en vrijblijvend contact met me opnemen, dan nemen we al je wensen door. Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact op voor meer informatie.

Vraag gratis offerte aan